Behandelingen

De constitutionele behandeling

De constitutionele behandeling is uitermate geschikt voor chronische klachten die al langer dan 6 weken aanwezig zijn. Als je met langdurige klachten bij mij komt, is dit meestal het begin van een constitutionele behandeling. Dat betekent dat ik niet alleen m'n best doe om je klachten te verhelpen, maar dat in een aantal opeenvolgende consulten je gehele gestel versterkt wordt. Omdat klassieke homeopathie als doel heeft de klachten weg te nemen en de algemene gezondheid te verbeteren, is dit gezondheidszorg in de ware zin van het woord.

De acute behandeling

De acute behandeling wordt meestal ingezet bij acute klachten die veelal korter dan 6 weken aanwezig zijn. Denk hierbij aan griep, verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking, hoesten, blaasontsteking, oorontsteking, oogontsteking, maag-darmontsteking, vaginale schimmelinfectie, spit, verrekkingen, verstuikingen, kneuzingen, snij- of schaafwonden, insektenbeten en -steken, zonnebrand of zonnesteek. Daarnaast kan homeopathie ook ondersteunend werken bij een operatie, waardoor de wond sneller geneest en de klachten na de narcose worden beperkt. Ook klachten die tijdens de zwangerschap ontstaan, zijn geschikt om door homeopathie te verhelpen of verlichten.

IMG_5103kl.jpg

Investeren in je gezondheid

In veel gevallen zorgt homeopathie voor een duurzaam resultaat. Juist daarom is deze natuurgeneeswijze een investering in je gezondheid.

Kennismakingsconsult

15 minuten

Gratis

vrijblijvend maken wij kennis met elkaar

en bespreken we of jouw klachten homeopatisch behandeld kunnen worden

eventueel maken we een afspraak voor een eerste consult

Eerste consult

1 tot 1,5 uur

€ 120,-

uitgebreid bespreken we jouw klachten en alles wat van belang is voor de behandeling

daarna - als jij naar huis gaat - analyseer ik jouw verhaal en kies ik het best passende homeopathische middel

het homeopathische middel is inbegrepen

Vervolgconsult

30 tot 60 minuten

€ 85,-

6 tot 8 weken na het eerste consult bespreken we of het middel heeft gewerkt, hoe je je voelt en of er iets veranderd is

eventueel wordt de behandeling (telefonisch) bijgesteld, een nieuw homeopathisch middel is inbegrepen

Acuut consult

20 tot 30 minuten

€ 45,-

voor acute klachten

ook telefonisch of via skype en whatsapp mogelijk

het homeopathische middel is inbegrepen

weekendtarief €35,- extra

Annuleringsregeling

Ik reserveer graag mijn tijd voor jou. Mocht je de afspraak willen afzeggen, dan kan dat zonder probleem tot 24 uur van te voren. Indien dit niet binnen 24 uur gebeurt of je jouw afspraak mist, zal ik mijn tijd in rekening brengen.

Klachtenregeling

Wanneer je een klacht hebt, laat het me alsjeblieft weten. Ik zal mijn best doen samen met jou tot een oplossing te komen. Komen we er samen niet uit? Dan kun je een melding maken en je klacht bespreken met een getrainde onafhankelijke klachtenfunctionaris van Stichting Zorggeschil. In mijn praktijk is de folder van de Stichting Zorggeschil aanwezig.

Ik ben aangesloten bij de door het ministerie erkende geschillencommissies Quasir en Stichting Zorggeschil. Via Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ) is tuchtrecht van toepassing.

globuli-2418739_1280.jpg

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de NVKH, de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten. Daarmee zijn hoge kwaliteitseisen gewaarborgd aan onder andere opleiding, nascholing en waarneming. Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

Diverse-logo_nvkh_2.jpg
rbcz-logo-transp-r-new2.png

Vergoeding zorgverzekeraar

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de klassieke homeopathische behandeling. Voorwaarden zijn dat je aanvullend verzekerd bent en dat de homeopaat is aangesloten bij de NVKH en bij de koepelorganisatie RBCZ. Omdat een homeopathische behandeling uit het aanvullende pakket wordt vergoed, is er geen sprake van een eigen risico.

Om te weten of je voor vergoeding in aanmerking komt, kun je je polisvoorwaarden er op naslaan. Klik op de jaartallen voor het overzicht van vergoedingen door de meest bekende zorgverzekeraars: 2019 en 2020.

 

Voor een goede werking van deze website maken we gebruik van cookies.
Ok