De acute behandeling wordt meestal ingezet bij acute klachten die veelal korter dan 6 weken aanwezig zijn. Denk hierbij aan griep, verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking, hoesten, blaasontsteking, oorontsteking, oogontsteking, maag-darmontsteking, vaginale schimmelinfectie, spit, verrekkingen, verstuikingen, kneuzingen, snij- of schaafwonden, insektenbeten en -steken, zonnebrand of zonnesteek. Daarnaast kan homeopathie ook ondersteunend werken bij een operatie, waardoor de wond sneller geneest en de klachten na de narcose worden beperkt. Ook klachten die tijdens de zwangerschap ontstaan, zijn geschikt om door homeopathie te verhelpen of verlichten.

 

Waarom acute ziektes?

Een acute ziekte is een gezonde mogelijkheid van je lichaam om een probleem op te lossen. Iets zorgt ervoor dat je lichaam uit evenwicht raakt, je weerstand verlaagt, met als gevolg dat een acute ziekte een eerste poging is om alles weer in balans te brengen. Bij kinderen zie je het vaak na een kinderziekte: ouders zijn bijvoorbeeld verbaasd dat hun zoon of dochter na de waterpokken 'ineens' met volle zinnen kan praten. Met dit in gedachten is het beter te begrijpen waarom je met onderdrukken van koorts, pijn of een functiestoornis als diarree het lichaam een genezende mogelijkheid wordt ontnomen. Het onderdrukken van acute ziekten -en daar hoort ook de rust nemen waar het lichaam om vraagt- resulteert in veel gevallen op de lange termijn in chronische problemen. Je zou dus kunnen zeggen dat acute ziekten -waaronder ook kinderziekten- een natuurlijke bescherming zijn tegen chronische klachten.

 

Is homeopathie dan ook geen onderdrukking?

Ik zal de acute ziekte op zo'n manier behandelen dat weliswaar de klachten snel verminderen, maar dat de genezende functie van de ziekte wèl behouden blijft. Na de behandeling hoor je je algeheel net zo goed of zelfs beter te voelen dan vóór de acute ziekte.

 

Kan elke acute ziekte homeopathisch behandeld worden?

Ja, in principe wel. Echter zal ik geen risico's nemen. Vóór of tijdens de behandeling schat ik de ernst van de klachten in en zal ik je doorsturen naar de huisarts of specialist indien de situatie daarom vraagt. Er zijn nu eenmaal gevallen dat een antibioticum of bijvoorbeeld prednison noodzakelijk is.

 

 

 

Voor een goede werking van deze website maken we gebruik van cookies.
Ok